grote maten schoenen dames

Als jij een vrouw bent met grote voeten, dan kom je bij de gewone schoenenwinkels vaak problemen tegen. Als je een schoen gevonden hebt die je mooi vindt, dan is deze vaak niet in jouw maat te krijgen of moet deze eerst worden besteld. Ook zijn veel schoenen in grotere maten soms gewoon lang niet zo mooi. Onder grotere maten voor vrouwen wordt vaak verstaan maat 41 en hoger. Gelukkig bestaan er schoenenzaken die zich specialiseren in grotere schoenmaten en waar ze je advies kunnen geven over welke schoenen je het beste kunt kopen om je voeten kleiner te doen lijken. Hier zijn de schoenen dus wel op voorraad en hoef je ook niet automatisch een fortuin te betalen om ze te krijgen. En naast het vinden van de juiste schoenen, kun je vervolgens een aantal regels toepassen om je voeten beter in proportie te brengen met de rest van je lichaam.

Het soort schoen grote maten schoenen dames

Vrouwen met een grote schoenmaat zijn zich hier vaak erg bewust van. Het laatste dat je dan wilt is dat je voeten er overgroot uitzien of dat ze veel aandacht trekken. Er zijn een aantal manieren waarop je je schoen kunt kiezen om dit te vermijden en het soort schoen is ten eerste erg belangrijk. Wat betreft schoensoort zijn er een aantal regels die je in acht moet houden als je naar een grotere maat op zoek bent.

Don’t: er zijn een aantal schoensoorten die je als vrouw met grote voeten het beste kunt laten liggen. Sportschoenen zijn hier één van. Sportschoenen in grote maten zien er vaak extra lomp uit en doen je voeten juist groter lijken. Ook de kleur wit is voor grote voeten om die reden niet geschikt. Ook al zijn sportschoenen op dit moment erg in de mode, je kunt deze dus het beste niet aanschaffen als je een schoenmaat hebt boven de 41.

Pumps met open tenen doen je voeten ook groter lijken. Als jouw voeten groter zijn dan gemiddeld dan zijn je tenen dit waarschijnlijk ook en peeptoes zijn hier simpelweg niet voor ontworpen. Hetzelfde geldt voor pumps met punttenen. Hierdoor worden je voeten makkelijk 2 centimeter langer geschat, wat voor iemand met grote voeten natuurlijk zeker niet gewenst is.

Teenslippers laten te veel van je voet zien en accentueren de lengte, dus deze kun je ook het beste niet dragen in grotere maten.

grote maten schoenen dames

Do: gelukkig zijn er genoeg schoenen die je wel kunt dragen. Pumps of ballerina’s met een vierkante of ronde teen bijvoorbeeld. Deze wekken de illusie op dat je voeten kleiner zijn. Schoenen met hakken of met een platformzool zijn ook zeker geschikt, omdat je voeten daarin een andere houding moeten aannemen die de lengte niet accentueert. Ook lijken je benen in hakschoenen langer, waardoor je voeten beter in proportie lijken.

Ook al kan je geen teenslippers aan, sandalen zijn wel degelijk een optie deze zomer. Kies bijvoorbeeld voor een paar gladiatorsandalen met bandjes over de wreef zodat je voet in delen wordt gebroken. Een sandaal met één brede band over de wreef zal hetzelfde effect hebben.

Wat betreft kleur kun je kiezen voor een wat donkere kleur, omdat deze afkleden en je voeten er dus automatisch kleiner uit doen zien.

De juiste kledingkeuze voor grote maten schoenen dames

Door de juiste schoensoort te kiezen kun je je voeten kleiner doen lijken, maar je kunt dit ook doen door de juiste kleding te kiezen. Stel je outfit met de volgende tips slim samen en wek de illusie dat je helemaal geen grote voeten hebt.

Don’t: er zijn kledingstukken die je voeten groter doen lijken. De skinny jeans is hier één van. Omdat deze strak om de kuiten zit worden je voeten extra geaccentueerd. Kokerrokken die strak om het lichaam zitten en onder de knie eindigen hebben hetzelfde effect, net als driekwartbroeken grote maten schoenen dames. Deze kledingstukken kun je dus het beste vermijden als je geen nadruk op je grote schoenmaat wilt leggen.

Do: lange wijde rokken en broeken met een rechte- of wijde pijp, daarentegen, delen de voet in tweeën waardoor deze er automatisch kleiner uitziet. Dit geeft hetzelfde effect als de sandalen met riempjes over de wreef.

Een andere manier waardoor je je voeten kleiner kunt laten lijken is door proportie toe te voegen. Dit doe je juist door je rokken en broeken korter te maken. Laat je deze eindigen net boven de knie, dan zullen je benen langer lijken waardoor je voeten direct beter in het geheel passen.

Ook kun je je kleding zo kiezen dat je de aandacht van je voeten naar een ander gedeelte van je lichaam leidt. Kies voor een bloes met een interessant patroon of opvallende kleur, een grote ketting, een mooi hoofddeksel of een brede riem. De tailleriem geeft je naast afleiding ook een manier om je lichaam op te delen en om wat nadruk te leggen op de bovenkant van je lichaam (grote maten schoenen dames). Zo breng je massa naar dit gedeelte en valt de massa van je voeten minder op.

De juiste retailer en outfit

Als vrouw met een grote schoenmaat hoef je dus niet onnodig te lijden. Het is niet nodig dat je schoenen oncomfortabel zitten, dat je geen schoenen kunt vinden in jouw maat en dat je hier dan een fortuin voor betaalt. Besteedt eerst aandacht aan het vinden van de juiste retailer voor jou en als je deze gevonden hebt dan kun je hier het beste niet van afwijken. Een specialist in grote schoenmaten die het soort schoenen verkoopt die jij mooi vindt is essentieel. Vervolgens bepaal je het soort schoen dat je zou willen dragen, daarbij in je achterhoofd houdende welke schoenen je voeten groter laten lijken en welke soorten schoenen je voeten juist afkleden. Als je daarna je outfit enigszins aanpast en een aantal kledingstukken vermijdt, kun jij ook de illusie wekken dat jouw voeten helemaal niet groter dan gemiddeld. Zo zal je vanaf nu kunnen rondlopen in comfortabele schoenen die je met trots en vol zelfvertrouwen kunt dragen.