Mephisto schoenen voor moeiteloos loopplezier!

Mephisto schoenen is een Franse schoenproducent en maakt al sinds 1965 schoenen voor mannen en vrouwen. Deze schoenen staan bekend om hun maximale draagcomfort gecombineerd met een modern design. De modellen worden handgemaakt en hebben dus een optimale pasvorm. De schoenen zijn zo ontworpen dat ze zich aan de voet aanpassen, zodat deze altijd perfect zullen zitten. Dit bereikt Mephisto door in elk paar schoenen een tussenzool met hun eigen unieke Soft Air Technologie aan te brengen. Veel mensen die hun eerste paar Mephisto schoenen hebben gekocht willen dan ook niet meer terug. Volgens Mephisto zelf behoren vermoeide voeten tot het verleden. 

Hoe zijn de Mephisto schoenen ontstaan?

Martin Michaeli richtte in 1965 in Frankrijk met zijn spaargeld het bedrijf Mephisto op. Vandaag de dag is het bedrijf nog steeds in handen van de Michaeli familie. Vanaf het begin was het bedrijf gericht op de Europese markt en verkocht zijn schoenen in de Benelux, Duistland, Oostenrijk en Zwitserland. In 1975 vindt de eerste doorbraak plaats in de vorm van de “Originals”. Deze schoenen worden wereldwijd een succes omdat deze schoenen het stads- en plattelandsleven met elkaar verenigen en dus multifunctioneel kunnen worden ingezet. Midden jaren ’80 wordt de eerste winkel geopend in het Duitse Aken en vanaf dat moment gaat het snel. Het bedrijf opent al gauw afdelingen buiten Europa en wordt herhaaldelijk beloond met een “Oscar de l’Exportation”. Sindsdien heeft Mephisto ook zijn eigen kledingcollectie gelanceerd, is het drie keer verkozen tot het beste schoenmerk van Frankrijk en verkoopt het zijn producten in meer dan 800 winkels wereldwijd.

De Soft-Air technologie van Mephisto schoenen

Sinds 2006 wordt de Soft-Air technologie toegepast in alle Mephisto schoenen en beginnen ze hierom grote bekendheid te vergaren. Deze technologie bestaat uit een flexibele, zachte en elastische tussenzool die schokken tijdens het lopen voor een groot gedeelte dempt. Hierdoor zullen lichamelijke klachten na lange tochten verminderen en worden gewrichten en de rug beschermd. De druk op de voeten zal ook afnemen, waardoor deze aanzienlijk minder snel pijn gaan doen. Een andere bijkomstigheid van de Soft-Air technologie is dat de schoenen goed ademen en het klimaat binnenin dus aangenaam blijft. Dit alles zorgt ervoor dat Mephisto wereldwijd één van de comfortabelste schoenen kan aanbieden.

De collectie Mephisto schoenen waar bestaat deze uit?

De collectie Mephisto schoenen bestaat uit schoenen voor mannen en vrouwen. De “Originals”, de schoen waarmee Mephisto doorbrak, is ook nog steeds te koop en razend populair. Natuurlijk is deze schoen verder doorontwikkeld om aan de eisen te voldoen van de huidige doelgroepen. Toch wordt deze schoen nog steeds met de hand vervaardigd en is hij dus uniek in zowel kwaliteit als pasvorm. Naast de “Originals” verkoopt Mephisto natuurlijk een groot aantal andere schoenen. Voor vrouwen zijn dit bijvoorbeeld modieuze laarzen, kleurrijke veterschoenen en stijlvolle pumps. Mannen kunnen bij Mephisto terecht voor nette werkschoenen, sportieve outdoor schoenen of warme schoenen voor in de stad. Allen hebben gemeen dat ze handgemaakt worden, dat ze zijn voorzien van een tussenzool met de Soft-Air technologie en dat ze zich naar de voeten van de drager vormen. Je kunt met een paar Mephisto schoenen dus naast comfort ook zeker stijl verwachten.

De prijs/kwaliteit verhouding

Mephisto schoenen worden handgemaakt, hebben nauwelijks inlooptijd nodig en bestaan uit de beste leersoorten. Het is dan eigenlijk overbodig om te zeggen dat de prijs die je betaalt voor deze schoenen de investering meer dan waard is. Mephisto schoenen zijn zo comfortabel dat ze worden aangeraden door fysiotherapeuten aan mensen met gewrichtspijnen. Ook worden de schoenen aangeboden in een grote verscheidenheid aan maten, zowel in de lengte als in de breedte, zodat je een goede pasvorm bent gegarandeerd. Met een paar Mephisto schoenen kun je oneindig wandelen, winkelen of door een museum slenteren zonder moe te worden. Ook zijn de schoenen uitermate geschikt om te dragen in een professionele omgeving.

De toekomst voor Mephisto

Ondertussen is ook de tweede generatie Michaeli bij het bedrijf geïntroduceerd en zullen zij naadloos het management van hun vader kunnen overnemen. Mephisto zal ongetwijfeld nog lang doorgaan met het produceren van comfortabele schoenen. Voor iedereen die met hun schoenen een statement wil maken en die modebewust is, zijn Mephisto schoenen misschien niet de beste keuze. Het ontwerp is mooi, maar is niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld een paar designer laarzen. Bij Mephisto betaal je voor comfort, kwaliteit en degelijkheid en dit zijn drie eigenschappen die schoenen zeker ten goede komen. Wil je heerlijk kunnen lopen, een schoen bezitten die jarenlang mee kan gaan en die gemaakt is met een liefde voor het vak? Dan is Mephisto het merk voor jou.