Van Lier heren schoenen - 200 jaar ervaring

In het wapen van Loon op Zand vind je drie schoenmakershamers. Deze regio is van oudsher bekend om deze industrie en dat hebben ze voor een groot gedeelte aan Goyert van Lier te danken. Van Lier is een Nederlands merk van herenschoenen, opgericht in 1815. Al meer dan 200 jaar produceren ze schoenen van een hoge kwaliteit en zijn in die 200 jaar nooit van hun oorspronkelijke filosofie afgestapt. Ook al is Van Lier Herenschoenen vandaag de dag niet meer in handen van de familie (deze trokken zich in 1991 terug uit de directie), de naam is behouden en nog steeds levert Van Lier nog elke dag naar eigen zeggen de schoen van morgen.

De geschiedenis van van lier schoenen

Het begon dus in 1815 toen Goyert van Lier zijn werkplaats opende in het Brabantse Loon op Zand. Dit was toen het centrum van de Nederlandse schoenindustrie en aangezien de concurrentie aldaar dus erg groot was lag de nadruk bij Van Lier al gauw op innovatie. Om dit te bereiken werd wereldwijd naar het beste leer gezocht, waardoor ze leveranciers aannamen uit Frankrijk, Chicago, Italië en Engeland. Het familiebedrijf maakte vele ontwikkelingen mee, zoals dat van mechanisatie, verschillende oorlogen, de crisis en de concurrentie uit de lagelonenlanden. Toch hield Van Lier voet bij stuk en gebruikten ze naast de mooiste leersoorten ook de beste technieken en methoden. Ze waren en zijn nog steeds niet bang om te experimenteren, bijvoorbeeld met kleur en structuur. Door zowel chique als comfortabele schoenen aan te bieden van een zeer hoge kwaliteit, krijgen mannen toen zowel als nu nog steeds waar voor hun geld.

Van Lier schoenen vandaag

De kracht van Van Lier zit hem in de 200 jaar ervaring en de standvastigheid op het gebied van schoenproductie. De schoenen worden nog steeds gemaakt van het beste leer van onder andere dezelfde producenten. Daarnaast zijn de ontwerpers van Van Lier nog altijd bezig met het experimenteren met kleuren, structuren en ook pasvormen. De traditionele kennis die het heeft overgedragen wordt naadloos gecombineerd met moderne methoden en technieken. Koop je een paar Van Lier schoenen, dan weet je dus zeker dat deze lang mee zullen gaan, van het beste materiaal zijn vervaardigd en dat er eeuwenlang vakmanschap in is verwerkt. Een ander interessant feit is dat Van Lier hun 50 jaar oude Goodyear machines nog steeds gebruikt bij het produceren van hun schoenen.

De Van Lier winkels

Vandaag de dag kun je Van Lier schoenen kopen in 13 fysieke verkooppunten, zoals bij Nelson schoenen, Ziengs en Manfield. Ook zijn er online winkels, van Van Lier zelf, van de Bijenkorf, van Wehkamp en Zalando waar je een paar Van Lier schoenen kunt bestellen. Het grootste assortiment vind je bij Nelson.

De schoenen zelf

De herenschoenen van Van Lier worden vervaardigd uit het allerbeste plantaardig gelooide leer. Le Puy uit Frankrijk levert het fijnste kalfsleer, bij Horween uit Chicago halen ze sterk en bewerkt leer, het leer dat gebruikt wordt voor de zolen komt uit Engeland en het meest modieuze leer uit Italië. Plantaardig gelooid leer is volledig biologisch afbreekbaar en wordt gekenmerkt door haar eigenzinnige karakter, omdat oneffenheden niet worden weggewerkt. Hierdoor is elk paar schoenen uniek. De schoenen zijn daarnaast ook ontworpen met de moderne man in het achterhoofd. De doelgroep bestaat uit mannen die het belangrijk vinden er modieus uit te zien en graag kwalitatieve en ambachtelijke kleding dragen. De schoenen zijn echt Nederlands: nuchter, tijdloos en geïnspireerd door een internationale markt.

De prijs/kwaliteit verhouding

Uiteraard betaal je voor een paar Van Lier schoenen de hoofdprijs, maar dit is volledig verantwoord. Door goed voor je Van Lier schoenen te zorgen kunnen deze jarenlang dienstdoen. Daarnaast bezit je dan een paar schitterende schoenen gemaakt volgens een eeuwenlange traditie van vakmanschap. Door je schoenen regelmatig te onderhouden met een goede schoenpoets en dit met een zachte borstel in te wrijven kun je er vele jaren van genieten. Zijn ze nat geworden, zet ze dan niet naast de verwarming, maar laat ze langzaam drogen zodat het leer niet beschadigd. Je kunt de zool indien nodig laten vervangen of de schoen laten repareren bij een schoenmaker die is aangesloten bij het schoenmakersgilde. Deze hebben namelijk beschikking over de authentieke Van Lier materialen. Investeer je in een paar Van Lier schoenen, dan zal je zeker niet worden teleurgesteld.