Laat je voeten er met grote schoenen toch kleiner uitzien!

Het is een feit dat mensen met grote voeten grote schoenen nodig hebben. Vooral voor vrouwen kan dit problemen opleveren. Vaak zijn schoenen met grotere maten moeilijker te krijgen en gaan de maten voor vrouwen niet hoger dan 41. Daarnaast zijn er schoenen die je voeten juist groter en lomper doen lijken en die je dus moet vermijden als je dat niet wilt. Mannen vinden het vaak niet zo’n probleem als hun voeten groter lijken, maar voor vrouwen is dit vaak wel een moeilijk punt. Daarom kiezen veel vrouwen voor een schoen in een maat die eigenlijk te klein is, wat slecht is voor je voeten en wat ze niet kleiner doet lijken. Met de volgende tips kun je grote schoenen dragen maar toch de illusie wekken dat je voeten kleiner zijn. 

  1. Kies een goede retailer

Als je grotere schoenen moet kopen betekent dit niet meteen dat je moet inleveren op stijl en dat je een fortuin moet uitgeven. Als je grote voeten hebt kun je het beste zoeken naar een goede retailer die zich specialiseert in grote maten en die schoenen aanbiedt die jij mooi vindt. Ook is het belangrijk dat de schoenen lekker zitten en dat ze lang meegaan. Heb je deze gevonden, dan kun je je zoektocht aanzienlijk makkelijker maken door hier te winkelen. Bevalt de retailer je, dan heb je vanaf dat moment ook een verkooppunt voor de toekomst. 

  1. Leidt de aandacht naar iets anders

Het laatste dat je wilt is dat de aandacht van mensen die je tegenkomt automatisch naar je voeten wordt geleid. Zorg er dus voor dat je een ander interessant punt creëert in je outfit of dat je de aandacht trekt naar een deel van je lichaam waar je wel trots op bent. Dit kan een mooie grote ketting zijn, een hoofddeksel, een riem of een kleurrijke bloes. Zo zullen mensen je voeten volledig negeren en zich focussen op een ander punt.

  1. Vermijd trainers

Ook al is de sporty look op dit moment erg in de mode, trainers, sneakers en sportschoenen in grote maten komen vaak extra groot en lomp over. De kleur wit is met grote voeten een schoenkleur die je het beste vermijdt. Helaas zijn sportschoenen voor mensen met grote voeten dus in de meeste gevallen niet geschikt.

  1. Sandalen, pumps en ballerina’s

Welke schoenen kun je dan wel dragen? Gelukkig zijn er een groot aantal stijlvolle schoensoorten die je met grote voeten prima kunt dragen en die je voeten kleiner doen lijken. De gladiatorensandaal bijvoorbeeld, met riempjes over de wreef of sandalen met één brede riem ook over de wreef zijn ideaal. Deze verdelen de voet in twee of meer delen waardoor hij er automatisch kleiner uitziet. Teenslippers doen juist het tegenovergestelde omdat ze een groot gedeelte van je voet bloot laten. Pumps of ballerina’s met een ronde teen zijn ook erg geschikt. De ronde teen doet je voet kleiner lijken en een hak geeft je voet een andere houding, met hetzelfde effect. Kies echter nooit voor peeptoes of punttenen, omdat deze de voeten juist weer langer doen ogen dan ze daadwerkelijk zijn. 

  1. Deel je voet in tweeën

Er zijn ook andere manieren om je voeten in tweeën te delen en ze kleiner te laten lijken. Denk hierbij aan een lange wijde rok of een spijkerbroek met rechte of wijde pijpen. Deze bedekken je voeten gedeeltelijk en verkleinen de proporties omdat ze zelf groot zijn. Kokerrokken, driekwartbroeken en skinny jeans draag je beter niet. Deze brengen de aandacht juist naar het onderste gedeelte van je lichaam waar je voeten vervolgens volledig worden blootgesteld. 

  1. Laat je benen langer lijken

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar door rokken of korte broeken te dragen die eindigen boven de knieën of door schoenen met hoge hakken aan te trekken lijken je benen langer en daardoor dus je voeten kleiner. Je kunt zo prima schitterende schoenen dragen die de aandacht trekken, zolang je maar voor de juiste proporties zorgt. Een tailleriem is ook een uitstekende accessoire die je kunt gebruiken om massa toe te voegen aan de bovenkant van je lichaam en zo dus hetzelfde effect te creëren. Met een brede riem maak je van je heupen en je benen één geheel, leidt je de aandacht af van je voeten en breng je evenwicht in je outfit en je voorkomen. 

  1. Donker kleedt af

Waarschijnlijk weet je al dat donkere kleding je slanker kan doen lijken. Schoenen zijn hierop geen uitzondering. Als je op zoek bent naar een mooi stel allround schoenen, dan kies je deze het beste in een donkere kleur. Deze schoenen zullen te combineren zijn met een groot aantal kledingstukken en kleden je voeten af, zodat ze automatisch kleiner lijken. Natuurlijk kun je altijd een paar schoenen aanschaffen met een mooi motief of een felle kleurencombinatie, maar deze zijn niet altijd voor elke situatie geschikt. Kies daarom voor je reguliere schoenen een donker paar.

De mode voor grote schoenen in 2018

Nadat je het bovenstaande gelezen hebt ben je misschien bang dat je er nooit meer modieus bij kunt lopen met je grote schoenen, maar niets is minder waar. De mode voor 2018 is juist erg geschikt voor mensen met grote voeten. De skinny jeans verdwijnt en hoge wijde spijkerbroeken raken steeds meer in de mode. Ook de brede tailleriem heeft een comeback gemaakt op de modeshows van de nieuwe collecties. Hetzelfde geldt voor lange wijde rokken, gladiatorsandalen en kleurrijke combinaties. De mode musthaves voor 2018 komen dus voor een groot gedeelte overeen met de kleding die je kunt dragen om je voeten kleiner te doen lijken. Je kunt met grote voeten dus wel degelijk meegaan met de laatste modetrends. 

Wees trots op je grote schoenen

Kies je je grote schoenen slim, dan hoef je hier dus helemaal geen problemen van te ondervinden. Je kunt schitterende schoenen bezitten, er modieus uitzien en het idee geven dat je voeten kleiner zijn. En met de steun van een goede retailer achter je hoef je nooit meer oncomfortabele schoenen te dragen en bang te zijn dat de schoenen niet in jouw maat te krijgen zijn.