Grote voeten Damesschoenen maat 43 nodig Geen probleem!

Voor vrouwen met grote voeten kan het zeer problematisch zijn om nieuwe schoenen te kopen. Zoek je bijvoorbeeld naar damesschoenen maat 43, dan zal je merken dat de meeste retailers er na maat 41 mee stoppen voor vrouwen. Dat betekent dat de schoenen moeten worden besteld, dat je de schoenen maar in een verkeerde maat koopt of dat je van een koude kermis thuiskomt. Gelukkig zijn er schoenzaken die specialiseren in grotere maten en hier kun je schoenmaat 43 dan zonder problemen kopen. Deze zaken kunnen je ook goed adviseren over bijvoorbeeld het soort schoen dat je kunt kiezen zodat je voeten er niet groter uitzien dan nodig. Voor een vrouw met grote voeten kunnen deze speciaalzaken een echte uitkomst bieden. Ondertussen is er voor vrouwen met grote voeten op het gebied van de aankomende mode ook goed nieuws, want veel van de trends voor 2018 kunnen je helpen je voeten kleiner te doen ogen.

De juiste broeken en rokken voor als je grote voeten hebt

Met de juiste kleding kun je heel veel verandering brengen in het uiterlijk van je voeten. Zo leggen skinny jeans bijvoorbeeld veel nadruk op je voeten, omdat deze strak om je kuiten vallen. Hierdoor is de hele voet zichtbaar en lijken zelfs voeten met een gemiddelde maat groter. Ook driekwartbroeken en rokken leggen de aandacht bij je onderbenen neer, zodat ook je voeten meer worden beklemtoond damesschoenen maat 43. Daarom kun je deze drie kledingstukken beter niet aandoen als je je voeten niet wilt accentueren. Wat kun je dan wel dragen? Een spijkerbroek met een rechte of wijde pijp deelt je voeten in tweeën, waardoor het direct lijkt alsof ze kleiner zijn. Ook rokken en korte broeken die boven de knie eindigen zijn goed, omdat deze je benen langer doen lijken. En als je benen langer lijken, zijn grote voeten ook direct veel beter in proportie.

Het modebeeld van 2018

Vergelijken we dit met het modebeeld van 2018, dan is er voor vrouwen met grote voeten goed nieuws. Lange en grote rokken komen namelijk weer in de mode zowel als wijde en hoge spijkerbroeken met damesschoenen maat 43. De skinny jeans lijkt te verdwijnen volgend jaar. Deze kledingstukken zijn perfect te dragen als je grote voeten hebt.

De juiste schoenen voor als je grote voeten hebt

Natuurlijk is het soort schoen ook erg belangrijk bij damesschoenen maat 43. De schoenen die je het beste kunt vermijden zijn de sportschoen of trainer, de pump met een peeptoe en de pump met een puntteen. Sportschoenen in grote maten zien er namelijk al snel grof en lomp uit en verleggen de zwaartekracht naar je voeten. Wit is altijd een slechte kleur voor schoenen als je maat 43 hebt. Peeptoes accentueren je tenen en als je grote voeten hebt zijn deze waarschijnlijk ook aan de lange kant. En punttenen maken je voeten door hun vorm juist langer. Plastic teenslippers zijn ook geen goed idee, omdat deze te veel van je voet laten zien.

Wat kun je dan wel dragen? Gelukkig heel veel. Pumps met een ronde teen of een vierkante teen bijvoorbeeld, of schoenen met een platformzool. Deze geven je voet een andere en minder uitgestrekte houding, waardoor ze direct kleiner lijken dan in andere schoenen. Ook gladiatorsandalen zijn gunstig, omdat deze met hun vele bandjes je voet in kleine hokjes verdelen waardoor ze ook minder groot overkomen. Hetzelfde kun je bereiken als je een sandaal kiest met een dikke band over de wreef. Wat kleur betreft kies je beter een donkere kleur, omdat dit afkleedt net als met donkere kleding het geval is.

Het modebeeld van 2018

De mode voor volgend jaar sluit ook hier prima bij aan. Dit staat namelijk meer in het teken van comfort en het lijkt erop dat oncomfortabele hakken aan het verdwijnen zijn. Sandalen zullen in de zomer van 2018 erg modieus zijn en dan voornamelijk de gladiatorsandaal. Ook luxe teenslippers zullen een intrede maken, van leer, nep bont of suède bijvoorbeeld. Kies je een slipper met een band over het midden van je voet, dan kun je deze met damesschoenen maat 43 prima dragen. Verder zullen voor de winter laarzen met veters in de mode zijn. Als je deze aanschaft in een donkere kleur en met een hakje, dan zullen je voeten heel mooi naar voren komen.

De juiste accessoires voor als je grote voeten hebt

Als jij schoenmaat 43 hebt, dan is het laatste dat je wilt dat de aandacht getrokken wordt naar je voeten. En dit heb je grotendeels zelf in de hand. Door een bloes te dragen in een felle kleur, een mooie grote ketting, een hoofddeksel of een brede tailleriem kun je het accent volledig verleggen naar een ander deel van je lichaam. De tailleriem heeft nog een extra bonus. Het brengt namelijk zwaarte naar je middel en breekt je outfit in tweeën. Door je middel op die manier te accentueren kun je de proporties tussen je onder- en je bovenlichaam gelijktrekken en lijken je voeten dus kleiner.

Het modebeeld van 2018

De tailleriem is weer veel gespot op de catwalk en in de collecties voor 2018. Samen met een hoge spijkerbroek geef je de impressie dat je benen en heupen één geheel vormen en dus langer lijken. Ook zijn kleurrijke patronen veel gezien en lijken er weinig restricties te bestaan over hoe je deze kunt combineren. Een kleurrijke korte bloemetjesrok trekt de aandacht weg van je voeten, laat je benen langer lijken en is dus ook nog eens heel modieus. Ook een ruitjesbloes met daarover bijvoorbeeld een streepjesvest kan in 2018 prima. 

Schoenmaat 43 en er modieus uitzien

Het is dus helemaal niet moeilijk meer om met de mode mee te gaan als je een grote schoenmaat hebt. Het zal zeker lonen als je wat tijd steekt in het zoeken van de juiste retailer of retailers. Heb je deze gevonden dan hoeft het geen probleem meer voor je te zijn om schoenen te vinden. Daarnaast kun je jezelf zo kleden dat je voeten er kleiner uitzien en dat je de aandacht brengt naar de goede delen van je lichaam. Heb je bijvoorbeeld mooie ronde heupen, een lange nek of smalle schouders, dan kun je deze met accessoires accentueren. Niemand kijkt dan nog naar je voeten. Het modebeeld van 2018 sluit prima aan met wat je het beste kunt dragen, wat betekent dat je er ook met schoenmaat 43 altijd modieus uit kunt zien.