Bij Gabor schoenen staat comfort voorop!

 

Gabor schoenen is een familiebedrijf, gevestigd in Zuid-Duitsland. Al sinds 1949 produceert deze familie damesschoenen van zeer hoge kwaliteit en Gabor is daarom ook al een lange tijd een toonaangevende schoenenproducent in Duitsland. Ook in Nederland is het merk populair. Dit heeft te maken met de combinatie van comfort en design. Want als je een paar Gabor schoenen aanschaft zal je niet alleen een modieuze schoen bezitten, maar kun je deze ook volledig afstemmen op de maten van je voet. Gabor produceert namelijk halve maten, schoenen met een extra wijdte bijvoorbeeld bij de tenen of de bal en ook aan de bovenkant van hun laarzen zijn de afmetingen variabel. Wie mooi wil zijn hoeft als het aan Gabor ligt dus geen pijn meer te lijden. 

Waar begon het met de gabor schoen?

De eerste Gabor schoenfabriek werd in 1949 opgericht in Barmstedt door de broers Bernhard en Joachim Gabor. Allereerst ligt de nadruk op het produceren van schoenen voor mannen en vrouwen. In 1952 breken de door en bouwen ze hun eerste eigen fabriek, ook in Barmstedt. De schoenen genaamd California worden zo populair dat handelaren vooruitbetalen om een levering te kunnen ontvangen. Ook de opvolger van de California, de Ago-ballerina wordt een succes en in 1952 kan er dan ook een tweede fabriek worden gebouwd. Deze staat in het teken van de laatste technologie en Gabor schoenen wordt bekend doordat ze het eerste Duitse bedrijf zijn dat voor geproduceerde zolen gebruikt. Het succes zet zich voort en in de jaren ’70 is zijn Gabor schoenen zo gewild geworden dat ze 25.000 paar schoenen per dag produceren. Vandaag de dag is het Gabor management inmiddels overgedragen aan de tweede generatie en zijn de schoenen al ruim 50 jaar te koop in Nederland.

Gabor Schoenen voor Comfort

De reden waarom Gabor schoenen zo comfortabel zijn heeft niet alleen te maken met de maatspecificaties die ze aanbieden. De materiaalkeuze bij Gabor is ook erg belangrijk en ze gebruiken daarom alleen het soepelste leer. Dit wordt specifiek geselecteerd door hun eigen gespecialiseerde leerinkopers en gekeurd door middel van een zeer strenge checklist. Hierbij staan de mechanische, optische en technische eigenschappen van het leer centraal. Ook aan de zolen wordt extra aandacht besteed. Deze bestaan uit verschillende componenten, zoals uitneembare inlegzolen of dempende loopzolen. Ook maken ze gebruik van verscheidene technieken, zoals Best Fitting (schoenen met een verbreed loopvlak), Hovercraft (loopzolen met een extra zachte bekleding) en Vario Schacht (de mogelijkheid om de schachtwijdte van een laars aan te passen). De technieken die op jouw Gabor schoenen zijn toegepast vind je bij de eigenschappen.

De leesten

Gabor maakt ook haar eigen leesten en dit is iets wat hen onderscheidt van veel andere grote schoenenproducenten. De pasvorm is bij Gabor namelijk erg belangrijk en dit wordt ook regelmatig op vrouwen getest. De regel bij Gabor is dat 8 van de 10 vrouwen in de schoenen moeten passen, ongeacht het type schoen. Hiervoor worden de prototypen leesten door Gabor indien nodig aangepast en veranderd als ook de damesvoet veranderd met de tijd. 

De Gabor schoenen zelf

Ook al zijn Gabor schoenen erg comfortabel, dat betekent niet dat je daardoor moet inleveren op uiterlijk en kwaliteit. De designs zijn modern en gaan met hun tijd mee. Je vindt dus mooie laarsjes, hippe veterschoenen en ook sneakers of pumps. De designs zijn gericht op verschillende doelgroepen, dus er is voor iedereen wat te vinden. En ben je van plan voor jezelf een paar aan te schaffen, dan kun je voor een relatief lage prijs mooie schoenen vinden, die precies passen bij jouw voetmaten en die een lange tijd mee zullen gaan.