Cruyff schoenen - het legaat van een genie!

Uiteraard is Johan Cruyff het meeste bekend om zijn vaardigheden met de voetbal. Deze voetballegende overleed in 2016, maar liet een legaat achter waar je u tegen zegt. Wereldwijd gezien als de grootste Nederlandse voetballer allertijden, stond hij ook bekend om zijn geestige commentaar en zijn positieve kijk op de wereld en het leven. Wat misschien minder bekend is, en eigenlijk volledig onterecht, is dat deze persoonlijkheid ook een eigen kledinglijn had, namelijk Cruyff Classics. Deze bestaat uit onder andere schoenen, shirts, een lijn voor kinderen en zijn eigen parfum Agua de Cruyff.

Het begin van Cruyff schoenen

Cruyff Classics werd in 1979 opgericht, door Johan Cruyff zelf. Vijf jaar eerder had hij al een poging gedaan een shirt te ontwerpen en dit deed hij voor het Nederlands Elftal. Dit shirt werd meteen een succes en Cruyff was geïnspireerd. In eerste instantie ontwierp Cruyff vooral sportkleding, zowel voor voetbalteams als voor het Nederlandse hockeyteam. Nadat Cruyff ging samenwerken met Emidio Lazzarini ontwierpen ze ook kleding voor dagelijks gebruik. Deze samenwerking combineert stijl met draagbaarheid, want Lazzarini had vele jaren ervaring als eigenaar en ontwerper van Pantofola d’Oro. Vandaag de dag is Cruyff Classics een merk dat je uit duizenden zal herkennen. De kleding is trendy en luxe, sportief maar ook draagbaar en comfortabel. Innovatie staat centraal en bij Cruyff Classics wordt constant gezocht naar nieuwe verbeterde technieken en materialen. Het resultaat is een stijlvolle maar luchtige kledinglijn vol verassingen.

Cruyff Classics nu

Vandaag de dag zijn de schoenen en kleding van Cruyff Classics wereldwijd erg populair. Ze combineren namelijk stijl en elegantie met technische voetbalkenmerken. Daarnaast wist Cruyff met de beste materialen en zijn oog voor mode elegante en gestroomlijnde sneakers te maken voor een grote doelgroep. De meeste modellen hebben nog steeds een naam die voor Cruyff zelf een speciale betekenis heeft. Recopa was bijvoorbeeld een Zuid Amerikaans voetbaltoernooi, het Vondelpark was een belangrijke plek in het leven van Cruyff en weer andere schoenen hebben de naam van een belangrijke voetbalspeler.

De Cruyff schoenen

De schoenlijn van Cruyff Classics bestaat alleen uit sneakers, maar deze worden gemaakt voor mannen, vrouwen en kinderen, voor jong en oud en voor een verscheidenheid aan gelegenheden. Zoek je een casual schoen voor naar je werk, een hippe schoen voor een avondje uit of wil je een comfortabele sneaker om een ommetje mee te maken, bij Cruyff Classics kun je dit vinden. De schoenen zijn naast sportief en comfortabel ook kwalitatief erg sterk. Het kan natuurlijk niet zijn dat de beste Nederlandse voetballer ooit een schoen ontwerpt die na drie balletjes trappen al kapot is. De prijs/kwaliteit verhouding bij Cruyff Classics is dan ook erg goed en dat gecombineerd met stijl is een gegarandeerde hit.

De toekomst van Cruyff Classics

Cruyff Classics is inmiddels zo ingeburgerd op de modemarkt dat het onmogelijk lijkt deze hiervan weg te denken. Er zijn twee flagship stores, namelijk in Barcelona en in Amsterdam. Verder zijn de Cruyff Classics sneakers en kleding te koop bij een aantal aangewezen online retailers. Cruyff had naar eigen zeggen niet veel verstand van kleding en wilde dit medium vooral gebruiken om sport voor iedereen toegankelijk te maken. Hij gaf zelf toe dat zijn vrouw nog elke dag zijn kleding voor hem klaarlegde. Maar net als Cruyffs voetbalspel wordt zijn kleding ook gekenmerkt door elegantie en stijl.