9 tips voor als je een grote maat schoenen hebt!

Grote voeten, Grote maat schoenen uitzoeken?

Voor mannen wordt dit weleens als een goede eigenschap gezien, maar in realiteit zijn grote voeten alleen maar onhandig. Vooral vrouwen met grote voeten hebben problemen grote maat schoenen te vinden die ten eerste passen en die ten tweede lekker zitten. Daarnaast staan veel schoenen voor vrouwen gewoon niet mooi aan grote voeten. Mannen met grote voeten hebben soortgelijke problemen en ondervinden dat de keuze voor hun schoenmaat ineens aanzienlijk minder wordt. En vind je dan eindelijk een paar die je aanstaat, dan betaal je hier vaak meteen ook de volle prijs voor. Gelukkig zijn er winkels die specialiseren in schoenen met grote maten en waar je ook als je grote voeten hebt een paar kunt vinden dat past, dat je mooi vindt en dat je geen rib uit je lijf kost. De volgende 9 tips kun je gebruiken bij het kiezen van de juiste outfit en grote maat schoenen als je grote voeten hebt.

  1. Vermijd skinny jeans als je een grote maat schoenen hebt

Ook al zijn skinny jeans al een tijdje in de mode, een broek die strak om je kuiten sluit doet je voeten al heel snel groot lijken. Mensen met grote voeten kunnen dus beter de skinny jeans vermijden, hoe mooi je ze ook vindt. Gelukkig verdwijnt deze spijkerbroek steeds meer uit het modebeeld en maakt deze plaats voor hoge en wijde spijkerbroeken. Heb je grote voeten, draag dan een spijkerbroek met een rechte pijp of een flare, zodat deze je voet enigszins bedekt en je tegelijkertijd helemaal met de mode meegaat.

  1. Leidt af

Heb je grote voeten, dan is het belangrijk dat je hier de aandacht van afleidt. Dit betekent niet meteen dat je saaie schoenen moet dragen, maar dat je bijvoorbeeld een kleurrijk t-shirt kunt kiezen, een in het ook springende riem of een mooie ketting. Zo zal de aandacht van anderen naar deze objecten worden getrokken en worden je voeten overgeslagen. 

  1. Donkere kleuren

Waarschijnlijk heb je wel gehoord van het idee dat zwart afkleedt. Dit geld voor je lichaam, maar ook voor je voeten. Kies je schoenen met donkere kleuren, dan zal je zien dat je voeten automatisch kleiner en smaller lijken. Je kunt donkere schoenen combineren met een groot aantal outfits, waardoor je zo naast een afkledende schoen dus ook een veelzijdige schoen aanschaft.

  1. Sandalen

Als je grote voeten hebt, dan betekent dit niet meteen dat je deze volledig moet bedekken. Dit is goed nieuws in de zomer, want dan wil je natuurlijk luchtig schoeisel dragen. Kies echter niet voor slippers, omdat hierin je voet volledig zichtbaar is. Net als bij de jeans is het belangrijk dat je je voet in tweeën deelt. Een gladiatorsandaal met bandjes over de wreef of een sandaal met één brede band is dan een veel betere keuze. De lengte zal gebroken worden en je voeten zullen kleiner lijken. 

  1. Ronde neuzen

Als je de keuze hebt tussen een ronde neus, een peeptoe of een puntschoen, kies dan altijd voor de eerste optie. Schoenen met ronde neuzen, bijvoorbeeld pumps, ballerina’s of shelltoes, geven de impressie dat je voeten kleiner zijn. Een peeptoe is met grote voeten geen goed idee, omdat dan je tenen ook groter zijn dan gemiddeld. Een puntschoen zorgt juist voor het tegenovergestelde effect als een ronde neus en laten je voeten alleen maar langer lijken. Pumps met plateauzolen zijn ook een prima keuze als je grote voeten hebt. 

  1. Kies altijd de juiste maat bij grote schoenen

Het is belangrijk nooit een paar schoenen uit te kiezen die eigenlijk te klein zijn. Ten eerste kun je hier niet normaal in lopen, ten tweede zullen je voeten er niet kleiner uitzien en ten derde kun je zo je voeten ernstige schade aandoen. Met samengeperste voeten zullen de schoenen niet mooi zitten en zal jij niet met zelfvertrouwen kunnen rondlopen. Dit zorgt er alleen maar voor dat je je bewuster wordt van je grote voeten en dat je hier dus juist meer de nadruk op legt. 

  1. Vermijd sneakers

Als je een grote maat schoenen hebt kun je sportschoenen en sneakers het beste vermijden, vooral als deze wit zijn. Witte schoenen of sportschoenen met leuke kleurtjes zien er in grote maten vaak juist extra lomp uit. Ook al zijn deze schoenen erg in de mode, als je je voeten kleiner wilt doen lijken dan kun je ze het beste laten liggen. 

  1. De juiste rok of korte broek

Wil je graag een rok of korte broek dragen, dan kun je het beste kiezen voor een stijl die net boven de knieën eindigt. Hierdoor lijken je benen langer, waardoor je voeten automatisch kleiner lijken. Kies nooit een driekwart broek of een rok die tot aan je kuiten komt, want hiermee worden je onderbenen en je voeten juist benadrukt. Een wijde lange rok is ook een goede keuze, omdat deze groot is en dus je voeten kleiner doet lijken. Een kokerrok zal, net als de skinny jeans, de grootte van je voeten accentueren. 

  1. Draai brede tailleriemen

Brede tailleriemen komen weer helemaal in de mode en voor mensen met grote voeten is dit goed nieuws. Met een tailleriem kun je namelijk balans aan je outfit toevoegen en massa toevoegen aan de bovenkant. Door je outfit doormidden te delen maak je van je benen één geheel en zullen de proporties beter overkomen. Je voeten zullen er daardoor automatisch kleiner en geproportioneerder uitzien.

Grote voeten hebben hoeft geen probleem te zijn

Het veranderende modebeeld is erg gunstig voor mensen met grote voeten. De kleding voor de lijnen van 2018 die op de catwalk werd vertoond is namelijk groter, wijder en comfortabeler. De skinny jeans zal dus volledig verdwijnen, terwijl de tailleriem en de lange wijde rok hun intrede maken. En ruitjes, streepjes en bloemetjes zijn ook weer veel te zien. Hiermee kunnen mensen met grote voeten de aandacht afleiden, de lange benen accentueren of de voeten in tweeën delen waardoor deze automatisch kleiner en beter geproportioneerd uitzien. Gladiatorsandalen zijn ook weer helemaal in, en hoge hakken lijken juist minder populair te worden. Als je dan ook een goede retailer kunt vinden die zich specialiseert in grote maat schoenen, dan kun jij ook probleemloos met de mode meedoen.